Duurzaam
Economisch.

Lucht- en bodemwaterpompen

Duurzaam verwarmen, koelen en warm water voor elke woning, bedrijf en utiliteit.

Luchtwaterpompen

Totaaloplossing van Nefit Bosch

Met een luchtwarmtepomp van Nefit Bosch geniet u het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat. Binnen is het altijd comfortabel, of het nu een warme zomerdag is, of vriest. De temperatuur wordt optimaal gereguleerd. Voor het verwarmen van uw woning gebruiken de luchtwarmtepompen van Nefit Bosch een letterlijk onuitputtelijke bron: de buitenlucht.

Het aanleggen van een zogenaamde grondbron is voor deze warmtepompen dus niet nodig. Bovendien is buitenlucht gratis. Er is elektriciteit nodig om de pomp zelf te laten draaien, maar voor elke kW stroom levert hij ongeveer 4 kW warmte.

  • Met de volledig elektrische (all-electric) variant kan uw gasverbruik dus terug naar nul. Een volledig elektrische luchtwarmtepomp levert optimaal rendement met vloer- verwarming, ventilatorconvectoren of speciale radiatoren. Dit soort lagetemperatuursystemen worden in moderne woningen vaak toegepast.

  • Heeft uw woning geen vloerverwarming, maar ‘gewone’ radiatoren, dan is een hybride warmtepomp meestal de beste oplossing. Deze wordt aangesloten op een cv-ketel, nieuw of bestaand. De cv-ketel zorgt dan voor het warme water. Verder komt de cv-ketel alleen in actie om de warmte- pomp te ondersteunen tijdens zeer koude dagen. Zo’n hybri- de systeem kiest op basis van de ingevoerde energieprijzen continu de meest kostenefficiënte manier van verwarmen. Zo kan tot wel 60% gas worden bespaard.

  • Alle Nefit Bosch luchtwarmtepompen bestaan uit twee delen: een binnenunit en een buitenunit. Met de binnen-
    en buitenunits van Nefit Bosch zijn meer dan 50 verschil- lende combinaties mogelijk. Er is dus altijd een systeem dat perfect past bij uw situatie. Of u nu kiest voor een volledig elektrische luchtwarmtepomp of voor een hybride systeem: u krijgt altijd een totaaloplossing van Nefit Bosch waarbij alle componenten perfect op elkaar zijn afgestemd.

  • Een luchtwarmtepomp van Nefit Bosch bespaart niet alleen op energiekosten, maar maakt ook het energielabel van uw woning groener. Bij nieuwbouw maakt de warmtepomp het mogelijk te voldoen aan de wettelijke normen (Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC/BENG/NTA800). In combinatie met zonne-energie kan uw woning energieneutraal gemaakt worden. Dat betekent dat u géén grijze energie gebruikt of zelfs helemaal geen energie meer hoeft af te nemen van uw energieleverancier.

Bodemwaterpompen

Duurzame warmte uit de bodem met de warmtepompen van Nefit Bosch

Het gebruik van de warmte die is opgeslagen in de grond en het grondwater is, een milieuvriendelijke en efficiënte manier om uw huis te verwarmen. De in de bodem opge­ slagen warmte wordt opgenomen door de vloeistof die door het gesloten circuit van het warmtepompsysteem in de grond circuleert. Vervolgens waardeert een compressor de opgenomen energie op door de druk en temperatuur te verhogen. De warmte die ontstaat wordt afgegeven aan het afgiftesysteem in de woning, meestal de vloervewarming.

  • Feit is dat bodemwarmtepompen een hoger rendement hebben dan de in Nederland meer bekende luchtwarmte­ pompen. Dit komt onder andere doordat de temperatuur in de bodem constanter is dan die van de buitenlucht. Bodemwarmtepompen kunnen aanzienlijk besparen op verwarmingskosten. Gelet op de verwachte ontwikkeling van de gasprijs is dit een slimme investering. Afhankelijk van het model, kan de warmtepomp de woning in de zomer koelen met een koelunit die als losse accessoire verkrijgbaar is.

  • De warmte wordt onttrokken aan de bodem via een gesloten circuit dat 100 á 200 meter de grond in gaat. Hiervoor moet een bron worden geboord door een gecertificeerde bron­ boorder. Dat is een eenmalige investering waarmee u vele jaren vooruit kunt. Daartegenover staat dat bovengronds geen ruimte in beslag wordt genomen door bijvoorbeeld een buitenunit. Bovendien is er geen sprake van geluids­ productie door een buitenunit.

  • Met Bosch Compress bodemwarmtepompen is veel moge­ lijk. Met een vermogensrange van 2 tot 400 kW is er voor bij­ na elke situatie een passend systeem. Voor de (particuliere) woningbouw zijn de Compress 6000 LWM en de Compress 7001i LWM uitstekend geschikt. De Compress 7000 LW is het perfecte systeem voor grotere gebouwen en complexen.

  • Bosch warmtepompen worden ontwikkeld en gemaakt in Zweden en voldoen aan strenge Duitse kwaliteitseisen. Dat betekent dat ze zo zijn ontwor- pen dat ze het hele jaar door zorgen voor probleemloos comfort. Een gemiddelde Nederlandse winter is dan een koud kunstje. Maar ook tijdens extreem koude omstandigheden presteert uw Bosch warmte- pomp gegarandeerd optimaal.

Contactgegevens

Appelmarkt 1F, 1681 PE Zwaagdijk

0228 56 87 14

0228 56 89 14

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.